Стани богат със СофтУни!

Искате да станете богат програмист? Участвайте редовно в живото предаване "СофтУни"!

Стани богат! »rich

Тук ще намерите кратка история на това как нашите победители са стигнали до тук, тежките мъки, на които са били подложени и стоическите кодове, които са ги направили толкова богати, че да не им се налага да искат пари на заем от приятели, за да си погасят вноската по кредита.

Бил Гейтс

Бил Гейтс си е играл с Наков в детската градина. Той толкова се е впечатлил от неговия интелект, че избягва, не завършва обучението си и създава най-популярната операционна система, само за да докаже че и той става за нещо.

Стив Джобс

Стив Джобс е бил учител в детската градина на Наков. Когато Наков надминава учителя си, Джобс напуска за да създаде Епъл, но в крайна сметка не остава програмист, а просто търговец и CEO.

Марк Зъкърбърг

Марк Зъкърбърг е учил в СофтУни. "Един от НЕ - топ студентите ми!" - както го определя Наков. Обиден Марк се депресира и напуска. В търсене на нови приятели, с които да сподели мъката си той създава фейсбук.

Гейб Нюел

Не може да се твърди че Гейб е учил в СофтУни. Той прекарва изцяло времето си в кафето на университета играейки непрекъснато на конзола. Когато Наков отива при него и му казва, че това е несериозно, Гейб си тръгва. В крайна сметка той основава Valve, междувременно ставайки милиардер, за да може пак да си играе по цял ден, но и да му плащат за това!

Сергей Брин и Лари Пейдж

Сергей и Лари са конкуренти на Наков, още от детската градина. И те също искат да създадат обучение по програмиране. Неспособни да се сравняват с Наков и неговата система, те основават обикновена търсачка в интернет.